Tutkitaan tiheyttä! – Virtuaalinen työpaja 3-6 -luokkalaisille!

Työpaja on maksuton ja siihen voivat osallistua mistä päin Suomea tahansa!

Mitä: Kuinka saada kananmuna kellumaan ja mandariini uppoamaan? Tiedelähetyksessä tutkitaan tiheyttä ja liukenemista sekä rakennetaan oma laavalamppu! Tiedelähetys on suunnattu 3.-6.-luokkalaisille, mutta se soveltuu hienosti myös nuoremmille! Tutkimuksia varten tarvitset yksinkertaisia tarvikkeita, ota tarvikelista talteen tämän sivun alareunasta. Tiedekerta järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistumista varten et tarvitse erillisiä tunnuksia.

Milloin: Torstaina 11.2. klo 12-12.45 Tallenne katsottavissa alla.

Ohjaajana toimii Henna Pesonen. Kysymykset voi osoittaa suoraan hänelle osoitteeseen: henna.k.pesonen@utu.fi

 >> Tiedelähetys on katsottavissa tästä linkistä 19.2.2021 asti

 

Lapset pipetoimassa.

 

Ohjeet Zoomin käyttöön:

Zoom on verkkokokoustyökalu (kuten Google Meet tai Skype), jossa yhteydenpito on mahdollista videon, äänen ja/tai chatin välityksellä.

Et tarvitse käyttäjätunnusta kerhoon osallistumiseksi. Voit käyttää Zoomia tietokoneella, puhelimella tai tabletilla joko sovelluksen avulla tai verkossa. Parhaan käyttökokemuksen saa sovelluksen kautta.

1.      Voit ladata sovelluksen Zoomin sivuilta https://zoom.us/download. Suosittelemme tätä jos selainversiossa on ongelmia mikrofonin/äänen toiston kanssa.
2.      Pääset tiedekerralle mukaan klikkaamalla osallistumislinkkiä. Kun klikkaat linkkiä, sinulle avautuu selainikkuna.
3.      Jos olet ladannut Zoom-sovelluksen: selaimesi ehdottaa sinulle automaattisesti Zoom-sovelluksen avaamista. (Jos ei ehdota, klikkaa sivun sinistä nappia “Launch Meeting”).
Jos haluat käyttää Zoomia selaimen kautta: klikkaa sivun alareunan sinistä tekstiä “Join from Your Browser”.
4.      Tämän jälkeen sinulle aukeaa ikkuna, johon pyydetään kirjoittamaan osallistujan nimi. Kirjoitathan osallistujan etu- ja sukunimen, jotta ohjaaja tunnistaa osallistujat. Tämän jälkeen klikkaa “I’m not a robot” -laatikkoa ja sen jälkeen “Join”. Hyväksy vielä Zoomin tietosuojakäytäntö, jonka jälkeen pääset mukaan kokoukseen.
6.      Klikkaa vasemmasta alareunasta “Join audio” ja sen jälkeen “Join audio by computer”, ja hyväksy mikrofonin käyttö, jotta saat ohjaajan äänen kuulumaan ja oman mikrofonisi toimimaan. Voit myös halutessasi klikata kameran päälle kohdasta “Start video”.

Pidäthän Zoomin mikrofonin kiinni aina kun et puhu ohjaajalle. Näin estämme turhan taustamelun. Kamera on hyvä olla päällä jos se tuntuu sopivalta, jotta ohjaaja näkee, missä kerholaiset ovat menossa töiden suhteen. Myös chat-keskustelua voi käyttää jutteluun, chatissa voit laittaa viestiä pelkästään ohjaajalle tai kaikkien nähtäväksi.

Avaan Zoomin klo 11:45, jotta voit tulla etukäteen testailemaan sen toimintaa. Olen sähköpostin sekä puhelimen päässä klo 12 asti, eli jos sinulla tulee ongelmia, otathan yhteyttä!

————————————————————-