Turun Wiikko-Sanomat
Turun Wiikko-Sanomat ilmestyi vuosina 1820–1827 ja 1829–1831. Suomen kielen tutkija ja monien uudissanojen kehittäjä Reinhold von Becker perusti vuonna 1820 Turun Wiikko-Sanomat hyvän kielenkäytön malliksi.
Hyvin toimitettu lehti menestyi aluksi erinomaisesti, mutta kannatettuaan Kreikan vapaustaistelua ja siten poikettuaan keisarikunnan virallisesta ulkopoliittisesta linjasta se joutui ulkomaisten uutisten julkaisukieltoon, mikä vähitellen johti sen tason laskuun. Becker myi lehtensä vuoden 1824 alussa kirjapainonomistaja C. L. Hjeltille, joka samaan aikaan oli perustanut kaupunkiin Åbo Underrättelser –sanomalehden. Omistajanvaihdoksen jälkeen lehdestä tuli pitkälti uskonnollinen lukemisto ja sen levikki väheni.
Turun palo syyskuussa 1827 keskeytti lehden toimittamisen ja molemmat Hjeltin kirjapainon sanomalehdet alkoivat ilmestyä uudelleen vasta maaliskuussa 1829. Turun Wiikko-Sanomat oli viime vaiheissaan pitkien jatkoromaanien vuoksi lähes viihdelukemisto, joskin se kunnostautui viimeisenä ilmestymisvuonnaan 1831 tuolloin piinaavan kolerapandemian uutistiedottajana muita lehtiä perusteellisemmin.